Menu
Your Cart

Пипер меланж

Пипер меланж
New
Пипер меланж

Пиперът меланж е микс от бял пипер, черен пипер, розов пипер и зелен пипер. Той е и една от класическите подправки, подходящи за повечето основни ястия. И не само. Пиперът меланж подхожда добре на меса, зеленчуци и сосове.

Четирите отделни подправки се комбинират успешно, заради сходните, но същевременно различните си аромати. Като използвате пипер меланж придавате и интересна визия на ястиято си. Този вид пипер на зърна се използва широко за декорация.

Пиперът меланж се продава като отделна подправка, но вие можете да си купите бял, зелен, розов и черен пипер и да си ги смесите сами. Ако обичате аромата на белия пипер, можете да сложите повече от него в домашния ви микс, например.

Белият пипер произлиза от зрелите плодове на черния пипер и има по-мек вкус. Кулинарите го използват предимно в рецептите за бели сосове.

Зеленият пипер също има лек аромат и е изключително подходящ за маринати и саламури с оцет. Той произлиза от зелените (неузрели) зърна на черния пипер.

Черният пипер е най-популярния сред останалите видове пипер и за това няма да се спирам подробно на него. Използва се за почти всички солени ястия в българската кухня.

Розовият пипер не произлиза по никакъв начин от черния пипер, за разлика от белия и зеления. Розовият пипер представлява сушени плодове от американски ясен. Използва се в различни пикантни миксове, за подправяне на риба и супи.

4.99лв.
  • Тегло: 100.00 гр.
Използваме бисквитки и други подобни технологии, за да подобрим изживяването ви при сърфиране и функционалността на нашия сайт. Политика за поверителност.